Modul: Bliv klar til forandring

Den sunde og langtidsholdbare kultur – hvad handler det om, og hvordan arbejder man med det?


Dette modul giver dig en grundlæggende forståelse af, hvad en sund og bæredygtig organisationskultur er. Her går vi fra den abstrakte idé om kultur til konkrete handlinger, som du og dine kollegaer kan implementere i jeres organisation, og du får mulighed for at tage temperaturen på kulturen i netop jeres organisation. Du vil blive introduceret til en grundlæggende kulturanalyse, herunder kulturebærende elementer, der kan være aktuelle for din organisation at dykke ned i.

Dette modul opbygger et fundament for at forstå og arbejde med organisationskultur. Hvordan kan vi bedst skabe humane organisationer, hvor medarbejdere trives og leverer deres bedste? Hvordan kan vi håndtere de udfordringer, som revisorbranchen står overfor - herunder rekrutteringsvanskeligheder og ændrede forventninger fra nye generationer?

I løbet af en 2-timers workshop vil du:
  • Få en klar introduktion til moderne organisationskultur, herunder en konkret kulturmodel, som kan anvendes til at kortlægge egen organisationskultur.
  • Lære at identificere styrker og forbedringsområder ved egen organisationskultur.
  • Deltage i rundbordsdiskussioner og praktiske workshops, der hjælper dig med at oversætte kulturteori til konkrete handlinger.
Mød underviserne

I dette modul bliver du og de øvrige kursister undervist af to eksperter inden for ledelse og præstationskultur, Anders Søgaard og Mikkel Bonke. Begge er kulturspecialister og partnere i Doubleyou - Human Performance for Life.

Hvem kan deltage?

Kulturakademiets moduler er et medlemstilbud til medlemmer af FSR - danske revisorer. Dette modul henvender sig særligt til ledere, HR-repræsentanter og nøglepersoner i revisorbranchen, der ønsker at styrke organisationskulturen og forbedre arbejdsforholdene.

Vi anbefaler, at du deltager sammen med en eller flere kollegaer. Når I er flere, der er med på modulet, vil det være nemmere at implementere tiltagene efterfølgende, fordi I har samme indledende viden, sprog og ståsted. Husk, at ledere spiller en central rolle i kulturforandringer, og det er vigtigt, at de er engagerede i processen og meget gerne er repræsenteret som deltagere ved Kulturakademiets moduler.

Skræddersy dit læringsforløb

Tænk på dette modul som den teoretiske "bogreol", der kan hjælpe dig med at skabe en grundlæggende forståelse for din organisations ståsted i forhold til kultur. Du skræddersyer dog selv dit og din organisations deltagelse på Kulturakademiets læringsforløb. Alle moduler på akademiet kan tages uafhængigt af hinanden.

Dette modul er især relevant for organisationer, der endnu ikke har kortlagt virksomhedens kulturlandskab, og som har behov for et overblik. Med udgangspunkt i en analyse af egen organisationskultur kan du og dine kollegaer selv vurdere hvilke af Kulturakademiets øvrige moduler, der er relevante for jer også at deltage på.

Undervisningen omfatter en grundlæggende introduktion til en kulturmodel, praktiske øvelser, arbejdshæfter med refleksionsøvelser samt rundbordsdiskussioner om kulturudfordringer i revisorbranchen. Er I flere fra samme virksomhed, der deltager, placeres I naturligvis sammen.

Dét får du med dig fra modulet
  • En klar forståelse af, hvad moderne organisationskultur indebærer.
  • Praktiske metoder til at oversætte abstrakte kulturbegreber til konkrete handlinger, som du kan implementere i din organisation.
  • Værktøjer til at analysere din organisationskultur og identificere styrker og forbedringsområder.
  • Indsigt i, hvordan du kan håndtere modstand og udfordringer, når du arbejder med kulturforandringer.
  • Idéer til, hvordan du kan engagere medarbejdere i kulturforandringsprocesser, så ændringerne bliver forankret og vedligeholdt.

Under modulet vil du få forståelse for, hvordan du kan gennemføre en kulturanalyse ved hjælp af et værktøj, der vurderer fem søjler og 23 attributter af organisationskultur. Kulturanalysen giver klarhed over din organisationskulturs styrker og forbedringsområder. Du får mulighed for at diskutere modellen sammen med dine kollegaer, modulets øvrige deltagere og med sparring fra underviserne.

Del til: