Flere tusind selskaber skal i de kommende år rapportere om deres arbejde med bæredygtighed. Revisorerne spiller en central rolle i både validering af og rådgivning om bæredygtighedsrapporteringen.
FSR – danske revisorers Bæredygtighedsakademi er primært sat i verden for at klæde revisorbranchen på til at løfte erklæringsopgaver i relation til selskabernes bæredygtighedsrapportering og supplerende rådgive kunderne om arbejdet med bæredygtighed.
Akademiets uddannelse er nødvendigt at gennemføre, hvis du som godkendt revisor ønsker at efteruddanne dig til også at være godkendt bæredygtighedsrevisor. Når du har gennemført akademiets uddannelse i tre moduler, kan du søge Erhvervsstyrelsen om tilladelse til at erklære dig på den bæredygtighedsrapportering, som selskaberne udarbejder i henhold til CSRD.
Bæredygtighedsakademiets kompetente undervisere leder dig sikkert igennem, og når du har gennemført det samlede forløb og modtaget et kursusbevis kan du søge om optagelse i Erhvervsstyrelsens register over godkendte bæredygtighedsrevisorer. Herefter - når du står registreret - kan du kalde dig godkendt bæredygtighedsrevisor.
Akademiet er delt op i tre moduler med følgende fokus:
- Modul 1: Grundlæggende introduktion til bæredygtighed og ESG
- Modul 2: Bæredygtighedsrapportering
- Modul 3: Erklæringsopgaven.
Akademiet består af 30 timers undervisning fordelt med 22 timers e-learning og otte timers fremmødeundervisning. E-learningen består af særskilte online undervisningssessioner og multiple choice tests, som du kan gennemføre på netop det tidspunkt, som passer dig. E-learningen skal dog være fuldført før du kan deltage i fremmødeundervisningen. Fremmødeundervisningen afholder vi både øst og vest for Storebælt.
Kun medlemmer af FSR – danske revisorer kan tilmelde sig Bæredygtighedsakademiet.