28. juni 2024

FSR Studerende

Tag med cand.merc.aud.’erne på studietur til New York

I foråret 2024 var cand.merc.aud.-studerende fra CBS på en spændende studietur til verdens finansmetropol, New York. Til at føre den rejse ud i livet havde de forinden modtaget støtte fra FSR’s Studie- og Understøttelsesfond. Vi har taget en snak med Janus Schmidt om, hvad han og hans studiekammerater har taget med sig hjem fra studieturen, der både bød på et besøg hos Grant Thornton, Deloitte og IFAC.


Billede af Ulrich Haase Nielsen

Ulrich Haase Nielsen Fagchef for strategisk medlemsservice
hua@sfe.qx 2871 0953



Hvorfor har I søgt støtte fra FSR’s Studie- og Understøttelsesfond?

Vi valgte at søge støtte fra FSR’s Studie- og Understøttelsesfond i håbet om, at dette kunne muliggøre en studietur et stykke væk fra vores vante rammer i København. AUD-udvalget står løbende for faglige såvel som sociale arrangementer i København, men det er sjældent at disse strækker sig over flere dage. 

Tilmed håbede vi på, at bevillingen til vores studietur kunne bidrage til at studieturen i år ville blive en realitet, efter ikke at have været afholdt sidste år. Vi i AUD-udvalget satte os som klart mål, at studieturen skulle blive til noget i år, selvom det har krævet mange timers planlægning og til tider hårdt arbejde. 

Hvad kan I nu, som I ikke kunne uden fondens bevilling?

For at sige det ligeud, så har jeg svært ved at forstille mig, at vores studietur var blevet en realitet uden støtten fra FSR’s Studie- og Understøttelsesfond. Det bunder særligt i, at CBS har valgt at trække støtten til studieture, hvorfor Fondens bevilling har været yderst afgørende for vores studietur til New York. 

En ting er, at cand.merc.aud. studiet på CBS har fået mulighed for at tage på studierejse sammen, noget andet er, at det kommer til at finde sted i New York. Personligt har jeg aldrig været i New York før, men jeg har ladet mig fortælle, at det er verdens finansmetropol og at byen aldrig sover. Det lyder som et ret fedt sted at besøge i 6 dage i selskab med 40 andre CMA-studerende.

Bevillingen har således muliggjort, at vi kan krydse Atlanten og opleve, hvordan den finansielle sektor opererer i verdens største økonomi. Det vil forventeligt give os en hel del perspektiv på, hvilken rolle revisorer og finansielle rådgivere har uden for de danske grænser.

Foruden bevillingen har vores samarbejde med FSR – danske revisorer muliggjort, at vi kan besøge hovedsædet for IFAC, der er den internationale brancheorganisation for revisorer. 

Hvor har I hørt om fonden henne?

Det er AUD-udvalget, der har været ansvarlige for planlægningen af vores studierejse. Det var faktisk i forbindelse med vores første planlægnings-seance, at Fonden, og den mulige støtte herfra blev drøftet. Da AUD-udvalget er udgjort af en stor del førsteårsstuderende, var vores kendskab til mulighederne begrænsede, men vi fik igennem nogle ældre studerende opsnappet, at Fonden tidligere havde bevilliget midler til studieture, der blandt andet var blevet afholdt i Singapore. Da muligheden for at rejse til en destination som Singapore blev bragt på banen, blev vi alle meget hooked på ideen, og det kunne kun gå for langsomt med planlægningen. 

Da vi havde udarbejdet et udkast til studierejsens indhold, var det blot et spørgsmål om at få skrevet en god ansøgning og få sendt den afsted til Fonden.  

Hvilken værdi skaber en studietur for jer, som I ikke kunne have opnået herhjemme?

Studieturen var næsten som at få en ekstra introuge, hvor vi lærte hinanden at kende på kryds og tværs, fik en større forståelse for revisionsfaget og de problemstillinger som branchen står overfor. Det med at være sammen så mange dage i træk, spise morgenmad sammen hver morgen, deltage i faglige arrangementer og debatter, samt at lave sociale aktiviteter sammen gør bare noget helt særligt for fællesskabet.

På trods af, at vi var 40 studerende afsted, så fik man rig mulighed for at lære hinanden at kende. Det skyldes nok mest af alt, at vi ud over de faglige arrangementer, også havde sat hele tirsdagen af til at lave sociale aktiviteter, hvor vi i samlet trop vandrede hele NYC tyndt. Vi var på Chelsea Food Market, gik på High Line og Brooklyn Bridge, og afsluttede dagen med karaoke. 

Foruden vores fællestur om tirsdagen fik vi mulighed for at deltage i et ”frat party” torsdag aften, hvor vi mødte en masse studerende fra henholdsvis Columbia University og Yale University. På den måde fik vi også muligheden for at opleve, hvordan det er at være ung studerende i New York. 

Jeg er helt overbevist om, at de der har deltaget føler, at de har udvidet deres faglige, såvel som sociale, bekendtskaber på denne studietur. 

Hvad var særligt givende og indsigtsfuldt fra jeres tur?

Vores første arrangement var hos IFAC på 5th Avenue, der blev afholdt i deres Boardroom. Det var næsten som at deltage i en amerikansk film, hvor 45 højtstående personer var samlet for at drøfte nogle særdeles vigtige forhold. Det var sådan, at man skulle aktivere sin mikrofon og tale derigennem for, at alle i rummet kunne høre en. Som forventet fik vi mulighed for at debattere nogle af de helt store problemstillinger indenfor revisionsfeltet. Vores vært Bruce Vivian gav os en indsigt i det Amerikanske uddannelsessystem og deres rejse til at blive Certified Public Accountant. Derudover ønskede han vores perspektiver på, hvordan man tiltrækker flere unge talenter til branchen, hvor vi studerende havde en del indspark. 

Vi fik tilmed en stor forståelse for IFAC's arbejde med Sustainability og hvor langt de er forskellige steder i verden. I forlængelse heraf fik vi indsigt i deres forventninger til revisors rolle i den grønne omstilling. 

Efter arrangementets afslutning hørte jeg sågar lidt debatter om mulige emner til kandidatafhandlinger. Hvilket alt andet lige må være et ret godt tegn. 

Om onsdagen var vi på besøg hos Grant Thornton. Det var utrolig heldigt, at vores besøg var sammenfaldende med, at en række medarbejdere hos GT NYC skulle afslutte et 4-6 måneders langt internship og derfor skulle have en festlig afsked.

Deres kontor er placeret på 3rd Avenue med udsigt over East River. Den fantastiske udsigt kunne nydes fra deres altan på 9. etage, der hyppigt bliver brugt til forskellige sociale arrangementer. Vi følte os alle nødsaget til at stå derude og nyde udsigten, men på trods af solskin, gjorde den 10 grader kolde luft, at vi hurtigt var nødsaget til at rykke festlighederne indenfor.

Ud over deres fællesarealer på 9. etage blev vi vist rundt på de resterende to etager, der huser omkring 500 kontorpladser. De havde tidligere hen haft flere etager, men det virkede som om, at de havde svært ved at få medarbejderne fysisk tilbage til kontoret efter Covid-19.

Efter rundvisningen fik vi mulighed for at snakke med de i alt 40 interns, samt deres coaches og partnere. Det var en helt afslappet stemning, og vi fik mulighed for at tale med mange forskellige personer, og høre om deres uddannelsesmæssige, såvel som erhvervsmæssige rejse. Der var både medarbejdere fra deres Tax-, Audit-, og Financial Services afdeling. På den måde kunne man få et indblik i, hvordan deres arbejde adskiller sig fra vores her i Danmark. 

Om torsdagen havde vi planlagt et fagligt arrangement hos Deloitte, som vi alle havde set meget frem til. Vi fik dog en nedslående besked torsdag formiddag om, at arrangementet var aflyst. Årsagen hertil er dog relativt sjov. Det viste sig, at præsident Joe Biden skulle deltage i et Talkshow i nabobygningen. Det betød således, at alle de omkringliggende bygninger skulle holde lukket for udefrakommende. Vi kan derfor takke den Amerikanske præsident for, at vores arrangement hos Deloitte blev aflyst. Vi blev dog alle enige om, at vi må have et sådan besøg hos Deloitte til gode til næste års studietur. 

Hvad er næste skridt for jer? Har I fået nye perspektiver, som I vil dykke yderligere ned i efter at have været på studietur?

På vejen hjem talte mange af os om, at vi havde fået en indsigt i, hvor mange fede muligheder vi har den dag, at vi kan kalde os færdiguddannet cand.merc.aud.’er. Det kan både være ved udstationering, eller ved at arbejde i et revisionshus med mulighed for samarbejde på tværs af landegrænser.

Derudover har turen også givet anledning til mulige problemstillinger til vores kandidatspecialer, der for mange af os skal skrives til foråret. Tilmed har det også givet nogle overvejelser i forhold til mulige valgfag, hvor det kunne være fedt at dykke længere ned i nogle af de problemstillinger, som vi blev præsenteret overfor.

Samlet set har det været en kæmpe oplevelse, og vi i AUD-udvalget vil så småt begynde at planlægge næste års studietur. Og vi har allerede mange gode ideer!

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber