Grundfos vinder CSR Prisen 2019 for store ikke-noterede selskaber

CSR Prisen 2019 sætter fokus på god praksis inden for rapportering om samfundsansvar og verdensmålene. A. P. Møller-Mærsk vinder CSR Prisen 2019 med rapporten ”Sustainability Report 2018” som den bedste blandt 50 store danske børsnoterede selskaber. Prisen blev uddelt af H.K.H. Kronprinsessen den 31. oktober, 2019 på Børsen.


Som optakt til FSR- danske revisorers uddeling af CSR Prisen 2019, der i år uddeles for 25. gang begrundede H.K.H. Kronprinsessen dommerpanelets valg med følgende ord:

”Dommerpanelet har peget på et selskab, hvor arbejdet med bæredygtighed er et bevidst tilvalg og en del af den grundlæggende kultur i selskabet. At selskabet er på en mission, står tydeligt frem i deres rapport, som er ærlig, relevant, balanceret og troværdig. Rapporten kan ses som en kulturbærer målrettet deres egne medarbejdere. De er meget skarpe i deres prioritering af og kommunikation om verdensmålene, og her vægter dommerpanelet højt, at vi både kan læse om de positive og negative påvirkninger.

I kender dem måske også for opfordringen til at lave bølgen for verdensmål nummer 6 og 13 til VM i herrehåndbold? CSR Prisen 2019 for store ikke-noterede selskaber går til … Grundfos,” hvorefter Poul Due Jensen, Group Executive Vice President i Grundfos og Vice Chairman for Poul Due Jensen Fonden kom på scenen for at modtage prisen.

I forhold til selve nomineringen af Grundfos’ rapport til CSR Prisen 2019 er her de forhold, som dommerpanelet særligt vægtede, samt hvor de har peget på muligheder for forbedringer. 

Dommerpanelet fremhæver Grundfos’ rapport som transparent, relevant og troværdig. Det fremgår tydeligt af rapporten, at Grundfos har en lang historik inden for arbejdet med bæredygtighed, hvilket bl.a. demonstreres gennem brugen af performance data og fokus på impact.

Der redegøres grundigt for tilgangen til verdensmålene, herunder omtale af positive og negative påvirkninger, og Grundfos har vurderet målene i forhold til, hvor de ser, at de har den største mulighed for at påvirke målene gennem deres forretning. Rapportens struktur er klar, og der er god brug af case-eksempler, grafiske illustrationer, ærlige billeder og ikke mindst balancerede udviklingsforklaringer, som betyder, at rapportens indhold fremstår væsentligt, nærværende og troværdigt for læseren.

Dommerpanelet pointerer desuden, at rapporten er en bærer af Grundfos’ kultur og mission. Det gør, at den kommunikerer godt både til medarbejdere og til eksterne interessenter, der ønsker at blive klogere på Grundfos’ formål og impact.

Dommerpanelet ser gerne, at Grundfos i kommende rapporter i endnu større grad medtager data, der understøtter redegørelsen om årets fremdrift, og panelet ønsker at få indblik i den kulturforandring, Grundfos gennemgår. Endelig ser dommerpanelet gerne omtale af Grundfos’ stillingtagen til valg af materialer til brug for de løsninger, der produceres, og hvordan eventuelle udfordringer fx i forhold konfliktmineraler håndteres.

Kort om Grundfos og rapporten

Grundfos Holding A/S Group er et fondsejet selskab og et af verdens førende selskaber inden for pumpeløsninger og trendsætter inden for vandteknologi. Grundfos’ hovedkontor er i Bjerringbro, og selskabet beskæftiger over 19.000 medarbejdere, med selskaber i 56 lande og med salg til hele verden.

Grundfos er underlagt årsregnskabslovens krav om redegørelse for samfundsansvar jf. § 99 a, og rapporten udgør selskabets Communication on Progress til FN’s Global Compact. Rapporten, der følger GRI-standardernes ’core option’, er selvevalueret og inkluderer et GRI-indeks og de anvendte regnskabsprincipper.

Del til: