EKSEMPEL PÅ NYHED

Download nyheden, som du frit kan bruge på dine egne platforme. Linket findes under nyheden.

Vækstlån giver nye muligheder 

I april 2016 blev minimumsgrænsen for lån direkte fra Vækstfonden sat ned fra to til en million kroner. Ændringen har skabt stor efterspørgsel fra virksomheder over hele landet. 

I bestræbelserne på at styrke adgangen til finansiering for især iværksættere og mindre virksomheder blev minimumsgrænsen for lån direkte fra Vækstfonden sat ned fra to til en million kroner i april 2016. Ændringen er blevet mødt af stor efterspørgsel, og siden foråret har Vækstfonden modtaget flere end 80 ansøgninger om et af de mindre Vækstlån. Efterspørgslen kommer fra hele landet, dog med en overvægt vest for Storebælt. For virksomheder med et finansieringsbehov under den nye minimumsgrænse for Vækstlån på en million kroner er der fortsat mulighed for at benytte Vækstkaution, hvor Vækstfonden kautionerer for virksomhedens lån i banken.

Om Vækstlån
Vækstlån er målrettet små og mellemstore virksomheder, som har svært ved at opnå lån i banken, typisk fordi egenkapitalen er for lille, eller virksomheden ikke kan stille tilstrækkelige sikkerheder. Vækstlånet indgår som udgangspunkt i en samlet finansieringsløsning, der også omfatter nye lån og kreditter fra bank eller et andet finansieringsinstitut. Er virksomheden nystartet, kan den søge om et Vækstlån til iværksættere.

Hvem kan søge
Vækstlån er målrettet små og mellemstore veletablerede virksomheder samt landbrug. For at få et Vækstlån skal virksomheden eller landbruget være økonomisk og ledelsesmæssigt velfunderet, og for at ansøge skal virksomheden eller landbruget:

 • have maksimalt 250 ansatte
 • have en årlig omsætning på under 372 millioner kroner eller en balance på under 320 millioner kroner
 • være uafhængig af større virksomheder.

 

Download teksten i word-format her.

Kontakt

 • Jan Wie

  Kommunikationschef - interne medier og medlemmer

  3369 1028
  4193 3128
 • Gitte Jensen

  Medlemskoordinator

  4193 3133