GRIs rammeværk til rapportering om bæredygtighed forbedrer kvaliteten af ESG-oplysninger

Faglig nyhedNy undersøgelse viser, at kvaliteten af rapporterede ESG-oplysninger stiger ved at anvende Global Reporting Initiatives rapporteringsrammeværk.

CSR

En analyse fra Governance & Accountability Institute, G&A, og Global Reporting Initiative, GRI, peger på, at kvaliteten af ESG-oplysninger stiger, hvis man anvender GRIs rammeværk til bæredygtighedsrapportering. 

Undersøgelsen bygger på data, der er indsamlet direkte fra virksomhedernes rapporter. Sammenlagt er 572 af verdens største virksomheder reviewet. Heraf rapporterer 84% af virksomhederne efter GRIs rammeværk.

Virksomhederne er vurderet i 11 forskellige kategorier på en skala fra 0-100 (hvor 100 er bedst). Alle kategorier er gængse og forekommer hyppigt anvendt ved bæredygtighedsrapportering. Virksomhederne er vurderet på kvaliteten af den rapporterede information, og i hvilken grad informationen er verificeret.

Undersøgelsen viser at den gennemsnitlige score for virksomheder, der rapporterer efter GRIs rammeværk er 45,7 mod 29,6 for de virksomheder, der ikke anvender GRIs rammeværk. Ydermere gælder det, at det er inden for samtlige 11 kategorier, at scoren er højere ved at anvende GRIs rapporteringsramme. 

 

Læs hele undersøgelsen her

Kontakt

Medlemsmøder

Deltag på medlemsmøderne, hvor temaet i år er kvalitetskontrol. Deltagelse er gratis og giver 2 OE-timer.

Læs mere om medlemsmøderne.