ATP sender breve ud om elev-AUB

MedlemsnyhedI disse dage sender ATP breve ud om nye regler for AUB vedrørende elev(praktik)pladser. Det kan betyde straf eller større refusion for dine elever.

Uddannelse

"Ny ordning skal sikre flere erhvervsuddannede". Sådan lyder overskriften på det brev, der i disse dage lander i alle virksomhedernes postkasse fra ATP.

Den 1. januar 2018 trådte en ny ordning i kraft, der hedder Praktikplads-AUB.  Ordningen får betydning for, hvor mange elever I skal ansætte.

De nye regler betyder blandt andet at, hvis du har elever ansat bliver refusionen for deres skoleperioder sat op. De nye regler kan også betyde, at din virksomhed modtager en ekstra opkrævning, fordi du ikke har ansat nok elever i forhold til din virksomheds "forbrug" af såkaldt erhvervsuddannede.

En erhvervsuddannet er eksempelvis en tidligere revisorelev, der ikke har fuldført en videregående uddannelse . Har du en sekretær ansat, der er udlært kontorassistent, eller en kok i kantinen, er de også såkaldt erhvervsuddannet.

Hvorvidt du modtager en ekstra opkrævning - eller en bonus fordi din virksomhed har ansat ekstra elever - ved vi først til april måned, hvor din virksomhed modtager en såkaldt forskudsopgørelse for år 2018.

Læs mere om straf eller bonus for elever i vores tidligere nyhed fra 13. oktober 2017 Her kan du læse mere om refusionsbeløbets størrelse samt merbidragets størrelse og beregning.


Se videoen, der forklarer hvorfor der er indført praktikplads-AUB, hvem der er omfattet af ordningen og hvad det kommer til at betyde for Jer. (Videoen er kopieret fra virk.dk's hjemmeside.)

 

Vil du ansætte en revisorelev, så læs mere om FSR - danske revisorers revisorelevuddannelse her

Kontakt

 • Sara Sayk

  Chefkonsulent - registreret revisor, cand.merc.aud.

  3369 1029
  4193 3129
 • Lisa Abel Christensen

  Uddannelseskonsulent Cand.Mag

  4193 3142

Revisorelevuddannelsen

FSR's revisorelevuddannelse er et fagligt stærkt forløb, hvor målet er at bringe eleverne så tæt på de daglige arbejdsopgaver på et revisionskontor som muligt.

Vi tilbyder et højt fagligt niveau, og et hold af dedikerede undervisere, som alle er godkendte revisorer eller specialister med undervisererfaring.

Læs meget mere om revisorelevuddannelsen her