28. februar 2017

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

Store forandringer på markedet for revisorydelser

Næsten ni ud af 10 danske selskaber benytter fortsat en revisor i arbejdet med årsregnskabet. Revision er fortsat den mest efterspurgte ydelse, men der er sket store forandringer i markedet. En række øvrige ydelser fra revisorbranchen vinder hastigt frem. Det viser en ny gennemgang af 232.000 selskabers årsregnskaber.


Billede af Anders Lau

Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147



Selvom langt hovedparten af de danske selskaber ikke har krav om at benytte en revisor, når årsregnskabet skal gøres klar, så benytter 87 procent stadig en revisor.

”Når ni ud af 10 danske virksomheder fortsat gør brug af en revisor, så er det fordi, virksomhederne i stor stil efterspørger revisorernes arbejde. Revisor er en foretrukken samarbejdspartner for store dele af dansk erhvervsliv, uanset om der er revisionspligt eller ej,” siger erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer Tom Vile Jensen.

Alligevel dækker tallet 87 procent over store forandringer i ydelserne. I 2005, hvor der fortsat var fuld revisionspligt, blev alle selskaber revideret. I dag er det tal faldet til cirka det halve (49 procent). Til gengæld har selskaberne tilvalgt andre ydelser. Blandt andet fik hver fjerde selskab hjælp til at opstille regnskabet (regnskabsassistance) og det udgør dermed det næststørste forretningsområde, når revisorerne erklærer sig om årsregnskaberne. Ydelsen ”udvidet gennemgang” har i samme periode opnået en markedsandel på 11 procent.

”Mange selskaber har fortsat brug for høj grad af sikkerhed og tillid, eksempelvis fordi de låner penge af banken. Andre selskaber har måske ikke samme behov, og her passer en række af de øvrige ydelser fra revisorerne bedre. Ydelserne tilpasser sig markedets behov. I disse år ser vi store forandringer i branchen, hvorfor revisorerne er i gang med at omstille sig til de kunder, der ønsker mere skræddersyede løsninger”, siger Tom Vile Jensen.

Andelen af selskaber, der ikke benytter en revisor, er steget fra 8 procent på 2013-årsregnskaberne til 13 procent på 2015-årsregnskaberne

Fordeling af markedet for revisorydelser i 2013-, 2014- og 2015-årsregnskaberne

  2013 2014 2015

Revision

73% 57% 49%

Udvidet gennemgang

6% 10% 11%

Review

2% 3% 2%

Assistance

11% 19% 25%

Ingen erklæring

8% 11% 13%

Total

100% 100% 100%

 

Læs analysen om revisormarkedet under forandring - nye revisorydelser vinder frem hos kunderne her

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber