PrivacyKompasset – et godt værktøj til at komme på plads med reglerne om persondata

Faglig nyhedNår du og din virksomhed skal komme på plads med reglerne om persondata, er Erhvervsstyrelsens PrivacyKompas et godt udgangspunkt.
Når du er kommet på plads, kunne du måske tilbyde at rådgive klienter, der har svært ved selv at komme på banen. Som udgangspunkt for en sådan rådgivning kunne du tilbyde at udfylde PrivacyKompasset sammen med klienten.

Om revisor

PrivacyKompasset er et online værktøj udarbejdet af Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Datatilsynet. Formålet er at hjælpe virksomheder med at komme i gang med at kortlægge deres brug af persondata og arbejdet med at efterleve persondatalovgivningen.

Værktøjet består af et spørgeskema opdelt i temaer relateret til de centrale bestemmelser i lovgivningen. Temaerne er listet nedenfor. Inden for de enkelte temaer er der spørgsmål og en række svarmuligheder. Til hvert spørgsmål er også knyttet en kort information om den relevante bestemmelse i lovgivningen.

Værktøjet foretager en evaluering af mangler i forhold til at leve op til lovgivningskravene på baggrund af virksomhedernes besvarelse. Også her giver det vejledning til opfyldelse af kravene.

På baggrund af besvarelsen er det også muligt at få udarbejdet en privatlivspolitik, der således vil være skræddersyet til kundens virksomhed ud fra den besvarelse, som virksomheden har givet.

Erhvervsstyrelsen oplyser, at de ikke gemmer data om virksomheder, der foretager inddateringen online ved anvendelse af værktøjet.

De enkelte kasser i værktøjet er oplistet nedenfor. Inden for de enkelte kasser og delspørgsmålene hertil er der en række svarmuligheder, der kan krydses af.

Værktøjet foretager en evaluering af mangler i at leve op til kravene ud fra den foretagne inddatering, så derfor er online inddatering forbundet med en oplagt fordel.

Dataansvar:

  • Persondata
  • Kontaktoplysninger
  • Oplysningspligt

Behandling af persondata:

  • Typer af data
  • Bestemte formål
  • Relevante persondata
  • Nødvendige persondata
  • Opdatering af persondata
  • Sletning af persondata
  • Samtykke
  • Videregivelse af persondata

Sikkerhed:

  • Informationssikkerhed

Brug af cookies:

  • Formål og relevans
  • Samtykke

Dine rettigheder:

  • Adgang til data
  • Rettelse og sletning
  • Indsigelse

Link til PrivacyKompasset